lunes, 31 de marzo de 2014

PILOTA A L'ESCOLA

L'Olleria, 27 de març de 2014.
El passat divendres 21 de març, vam rebre la visita dels membres de Pilota a l'escola. Concretament Manolo, el tècnic de pilota i Javi, el pilotari professional. 
En la primera part de la sessió, Manolo i Javi ens presentaren un powerpoint al voltant de la pilota valenciana i ens explicaren un poc d'historia de la pilota, modalitats i altres curiositats, que ens feren passar una bona estona. Després els alumnes feren de periodistes i feren una batalla de preguntes, a les que atengué amb molta paciència i gust els nostre benvolgut pilotari, Javi.
Cap a les 10, baixarem al patí per fer una classe pràctica, que va fer les delicies dels xiquets i feren xicotetes partides de ràspall en uns espais adaptats.


Ací teniu als alumnes amb les pilotes fetes de periòdic per a la classe de pilota.Des d'aquest bloc, agraïr a la Federació de Pilota Valenciana i als seus components i la Generalitat Valenciana el donar-nos la possibilitat de poder gaudir del projecte Pilota a l'escola. 


L'Olleria, 26 de març de 2014


Què és
Es un Programa que naix l'any 2007 en la Conselleria de Cultura, Educació i Esports, i que actualment assumeix la Conselleria de Governació i Justícia, amb la finalitat de introduir el Joc de Pilota en els Centres Educatius de la Comunitat Valenciana, i que la Federació de Pilota Valenciana, com entitat pública única reconeguda oficialment per promocionar el nostre esport, s'encarrega de dur-lo endavant, coordinant i organitzant les diferents activitats.
Aquesta mesura suposa el recolzament a la Pilota Valenciana com eina educativa i de introducció del nostre esport després d'altres dos mesures excel·lentíssimes : el decret (del sempre recordat En Manuel Tarancón) que obliga al Centres de nova construcció de incloure instal·lacions esportives adients al Joc de Pilota en la seua construcció, i la inclusió en els Currículums Oficials d'Educació Física del Joc de Pilota com un dels eixos fonamentals dels objectius a desenrotllar en l'assignatura.
En què consisteix l'activitat del Programa Educatiu “Pilota a l'Escola”?
Quan el Tècnic de la Federació i el Jugador Professional facen el desplaçament fins al centre educatiu, el dia i hora determinat d'avant-mà, en primer lloc es presenten al Director / a del centre i al mestre / a d'Educació Física i proposen l'activitat ha realitzar , per tal d'ajustar-la al temps i a l'espai disponible.
Aquest consisteix en:
PART TEÓRICA (30 - 40 MINUTS)

1.- Explicació i manipulació per part de l'alumnat del material (pilotes, proteccions, equipament, etc...) per tal de jugar a Pilota.

2.- Explicació del tipus d'instal·lacions existents per practicar el Joc de Pilota, així com colpejos. Joc Alumne Periodista.

PART PRÀCTICA (70 – 80 MINUTS )

1.- La meitat de l'alumnat practiquen una progressió del Joc amb el Tècnic, fent incidència en aspectes tècnics i de comprensió tàctica del Joc.

2.- L'altra meitat de l'alumnat practiquen, en diferents situacions reals de joc, una o dues modalitat del Joc de Pilota (segons les instal·lacions disponibles) amb el Jugador Professional, remarcant accions de joc i reglamentació especifica de cada modalitat.

(Els dos grups s’intercanvien, a meitat de la Part Pràctica, per poder accedir als dos tipus d'activitats).

Objectius

L'objectiu del Programa “Pilota a l'Escola” és donar a conèixer en els Centres Educatius les possibilitats educatives, socials i culturals que el Joc de Pilota té, així com possibilitar que accedeixen als Centres Educatius Tècnics Federatius i Jugadors de Pilota Valenciana de reconeguda carrera professional, que hores d'ara ja no estan en actiu, per realitzar una jornada d'introducció o de recolzament als professors i mestres d'Educació Física que s'acosten o tenen intenció d'acostar-se al Joc de Pilota.

Aquesta sessió, introductora o final de la Unitat Didàctica, i el material que entreguem serveix per desenrotllar la Unitat Didàctica en els altres cursos i nivells del Centre per part dels professors i mestres responsables de l'assignatura, possibilitant la màxima extensió possible del coneixement del Joc de Pilota entre els escolars del Centre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario